Kalfsvleesproductie: het maatwerk van een vakman
Sterk genoeg om te leveren, persoonlijk genoeg om te zorgen. Het kalfsvlees dat u wenst, vindt u bij Vanlommel. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen, van karkassen tot geportioneerd kalfsvlees in duurzame verpakkingen. Onze specialisten selecteren persoonlijk het kalfsvlees dat voldoet aan uw verwachtingen, of u nu retailer, groothandel of slager bent.
Alles op één locatie
Van slachten en versnijden tot de productie van consumentenverpakkingen, alles gebeurt hier centraal.
Volledig geautomatiseerde snijzaal
Het kalfsvlees wordt via een gecontroleerde lijn van karkas tot vacuüm verpakt deelstuk verwerkt.
Ontdek alle mogelijkheden voor het versnijden van kalfsvlees in ons snittenboek en kies de stukken die u wenst.
Bekijk het snittenboekOns slachthuis
Vanlommel beschikt over een van de modernste en meest performante slachthuizen van Europa. Alles gebeurt op één locatie. Van het slachten en versnijden van deelstukken tot de productie van consumentenverpakkingen, alles wordt hier centraal uitgevoerd. Dankzij dit alles-in-één-principe verlopen ook alle kwaliteitscontroles in optimale condities.
Het belang van de animal welfare officers
In ons slachthuis zorgen Animal Welfare Officers en permanente camerabewaking voor de monitoring van zowel de dieren als de medewerkers, wat het dierenwelzijn garandeert. De camerabeelden worden wekelijks gecontroleerd door een team van onafhankelijke experten, die daarnaast ook wekelijks inspecties uitvoert. Dit stelt ons in staat om onze praktijken continu te verbeteren en het hoogste niveau van dierenwelzijn te waarborgen.
De snijzaal
De volledig geautomatiseerde snijzaal vormt het paradepaardje van ons slachthuis. Via een gesloten en gecontroleerde lijn wordt het kalfsvlees van geheel karkas tot vacuüm verpakt deelstuk verwerkt. Traceerbaarheid en klantgerichtheid staan hierbij centraal. In overleg met de klant kunnen specifieke snits worden geprogrammeerd, die perfect voldoen aan de gestelde eisen.
Focus op werknemerswelzijn
In ons vernieuwde systeem worden onze werknemers niet over het hoofd gezien. Ergonomie en arbeidsveiligheid zijn integraal onderdeel van het productieproces. Bovendien worden onze medewerkers intensief getraind voor hun specifieke functie, wat zorgt voor hoge precisie en optimaal rendement.
Consumentenverpakkingen
De verpakking is essentieel voor het succes van een product. We bespreken graag met u de perfecte verpakking, van materiaalkeuze tot personalisatie en private labels, geheel afgestemd op uw wensen. Daarnaast zetten we in op duurzame verpakkingen, zoals skinverpakkingen, die we volledig afstemmen op uw voorkeuren.
Labo, controle en certificaten
Om de kwaliteit van ons kalfsvlees te waarborgen, voeren we strenge controles uit door het hele proces. We nemen continu staalmonsters van karkassen, deelstukken, machines en infrastructuur. Zowel ons eigen als een extern laboratorium analyseren regelmatig grondstoffen en eindproducten.
Ook de effectiviteit van de dagelijkse reiniging wordt gecontroleerd. Dankzij onder andere deze inspanningen behaalden we – naast alle andere certificeringen – ook het Higher Level IFS-certificaat.
