Onze geschiedenis
Vanlommel, opgericht in 1952 door Louis Vanlommel en Anna Heylen, is uitgegroeid tot een sterk Belgisch familiebedrijf. Wat begon als kalverhandel, is nu een bedrijf dat het volledige productieproces van kwaliteitsvol kalfsvlees beheert, van de selectie van kalveren en veevoerproductie (Verveka Veevoeder) tot het bewerken van kalfsvellen (Dosca Huidenhandel). Benieuwd naar onze geschiedenis? We nemen u graag mee door ons verhaal.
Van kalverhandel naar een volledig gecontroleerd productieproces
1952
Vanlommel werd opgericht door Louis Vanlommel en Anna Heylen, met aanvankelijk een focus op de handel in kalveren en de eerste slachtingen in stedelijke slachthuizen.
1970
De tweede generatie voegt zich bij het bedrijf.
1982
Wij namen het transport zelf in eigen handen en richtten Internationaal Transport J. Vanlommel op.
1988
Met de opening van ons eigen slachthuis in Olen kregen we de volledige controle over het slachtproces.
1990
Met de bouw van onze snijzaal konden we het productieproces optimaliseren en de kwaliteit nog beter garanderen.
1996
Invoer van de BCV-certificering (Belgian Controlled Veal).
2000
We startten met onze eigen consumentenverpakkingen en openden tegelijkertijd nieuwe kantoren in Olen.
2003
We zagen de behoefte aan kwalitatieve melkvervangers voor onze kalveren en begonnen een samenwerking met Verveka Veevoeder.
2004
De derde generatie voegt zich bij het bedrijf, terwijl tegelijkertijd de opslagruimte wordt uitgebreid.
2005
Toekenning van het eerste IFS-certificaat.
2009
De samenwerking leidde uiteindelijk tot de overname van Verveka Veevoeder.
2010
De volledige automatisering van onze snijzaal zorgde voor een gesloten en gecontroleerd proces, van karkas tot vacuümverpakt deelstuk.
2011 
Start van een permanente controle en opleiding in het slachthuis, uitgevoerd door een onafhankelijke dierenwelzijnsspecialist.
Tegelijkertijd werd de installatie van zonnepanelen gerealiseerd, goed voor de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van 65 gezinnen (1600 m²).
2012
Introductie van het Well & Fair-lastenboek.
2016
Overname Dosca Huidenhandel en starten met het bewerken en verhandelen van kalfsvellen. We investeerden ook in nieuwe koelinstallaties en vernieuwden de slachtlijn voor een efficiënter productieproces en hogere capaciteit.
2017
We openden een nieuw kalversorteercentrum.
2018 
Er werden investeringen gedaan in warmterecuperatie in het slachthuis, waardoor 50% van de warmtebehoefte wordt gedekt.
2022
De plaatsing van een windturbine op onze eigen site, goed voor de jaarlijkse energiebehoefte van 1.700 gezinnen.
2023 
Een nieuwe sociale ruimte voor het personeel, volledig energieneutraal en uitgerust met de meest energie-efficiënte technieken.
2024
Extra investeringen in warmterecuperatie, waardoor 65% van de warmtebehoefte in onze productieprocessen wordt gedekt.
2025
We vernieuwen onze slachtlijn zodat we kalfsvlees van topkwaliteit kunnen blijven leveren.Onze keten
Ontdek hoe deze geschiedenis verweven is in ons huidige productieproces. We leggen stap voor stap uit hoe we kalfsvlees produceren.
Kies uw gewenste stukken kalfsvlees
Blader door ons snittenboek en ontdek de verschillende kalfsvleesopties. Selecteer eenvoudig de stukken die u zoekt.
